Soldaat gearresteerd na dood korporaal Goerdayal (update)
27 Nov 2013, 11:00
foto


Soldaat S. (19) is aangehouden en in verzekering gesteld. Hij zou niet de juiste informatie hebben doorgespeeld aan de justitiële autoriteiten tijdens het onderzoek naar de dood van korporaal Mahinder Goerdayal (46). De militair werd op 16 november bewusteloos langs de weg naar South Drain aangetroffen. Hij overleed op 17 november in het dokter Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie.

Nadat het bekend werd dat S. zou worden aangehouden, gaf hij door wat er de avond voor het ongeval heeft plaatsgehad. Beide militairen waren gedetacheerd op post South Drain. Goerdayal en S. zijn samen op een bromfiets vertrokken van het werk. De politie trof Goerdayal alleen en bewusteloos aan langs de weg. Zijn valhelm lag in de buurt, maar van de bromfiets was er geen spoor te bekennen.

Vast staat dat S. niet alleen vanuit South Drain kon gaan, aangezien zijn bromfiets defect was geraakt. Waarschijnlijk zijn er meerdere mensen in deze zaak betrokken. Volgens de gewestelijke politie commandant Stanley Benschop, moet S. weer voorgeleid worden bij de auditeur-militair. De soldaat is vandaag voorgeleid voor auditeur-militair Roy Elgin. Hij is vrijgelaten, maar het onderzoek in deze zaak is nog niet afgerond.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May