Boot met Haïtiaanse migranten kapseist
27 Nov 2013, 09:00
foto
De Haïtiaanse migranten op de romp van de boot. (Beeld: BBC)


Een reddingsoperatie wordt uitgevoerd nabij de Bahama's, nadat een schip van 12 meter met Haïtiaanse migranten was vastgelopen en kapseisde.

De Amerikaanse Kustwacht zei dat ongeveer 100 migranten zich hadden vastgeklampt aan de romp van de gekapseisde boot. Zo’n 30 mensen zijn omgekomen bij het ongeval dat maandag plaatsvond in de buurt van Staniel Cay, zei een functionaris van de Bahama's.

Haïtiaanse migranten gaan vaak naar de Bahama's of passeren deze op hun weg naar de Verenigde Staten (VS). De Amerikaanse Kustwacht en de Koninklijke Bahamaanse legermacht zijn op de plaats van het ongeval.

Een woordvoerder in Miami zei dat reddingswerkers reddingsvlotten, voedsel en voorraden bij de overlevenden hadden neergelaten. Hij deelde mee dat 13 Haïtiaanse overlevenden zijn gered met de helikopter.

Het is onduidelijk of de migranten op weg waren naar de Bahama's of als hun uiteindelijke bestemming de VS was. Dodelijke ongevallen op zee met migranten uit Haïti zijn niet ongewoon. Haïti is het armste land op het westelijke halfrond.

In december 2011 werden 38 migranten dood aangetroffen, nadat hun boot was gezonken vlakbij het oostelijke puntje van Cuba. En in 2009, zag de Amerikaanse Kustwacht af van een verdere zoektocht naar ongeveer 70 migranten uit Haïti wiens boot kapseisde voor de Turks-en Caicoseilanden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May