Kampioen Willemze verzorgt instructeurstrainingen
26 Nov 2013, 18:00
foto
Internationaal Meester Thomas Willemze is winnaar geworden van Srefidensi Chess Celebration.


De Nederlandse Internationaal Meester Thomas Willemze, die vanaf het begin de leiding had genomen, is kampioen geworden van de eerste editie van het Srefidensi Chess Celebration toernooi. Dit internationale schaakevenement was verdeeld in een Open- en een Mastersklasse. Marcus Joseph uit Trinidad en Tobago eindigde op de eerste plaats in de Openklasse. Willemze zal nog een paar weken in Suriname vertoeven om schaakinstructeurstrainingen te verzorgen.

De voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, Frank Lo Kim Lin is zeer tevreden met het vlotte verloop van het toernooi. Met dit grootse evenement heeft de Schaakbond zijn doel voor dit jaar bereikt. Dit toernooi is een goede voorloper geweest op het Women Americas Sub-zonal toernooi welke volgend jaar in ons land wordt gehouden. Lo Kim Lin prees ook het werk van alle vrijwilligers en bedankte in het bijzonder de Centrale bank van Suriname voor haar ondersteuning aan dit toernooi.

Mastersklasse
Willemze kreeg in de laatste ronde zondag de Cubaanse IM Gerardo Lebredo tegenover zich. Doordat de twee Internationaal Meesters al heel vroeg in de wedstrijd een remise overeen kwamen, stelde Willemze zijn kampioenschap veilig. Grootmeester Sriram Jha uit India moest het opnemen tegen Fidemeester Ryan Harper uit Trinidad en Tobago. Jha won deze wedstrijd en eindigde op de tweede plaats.

Harper die bij winst de tweede plaats zou kunnen opeisen viel terug naar de vijfde plek. Op de derde plek eindigde WGM Alina L'Ami uit Roemenië, nadat ze in de laatste ronde van landskampioen Romario Sanches won. De wedstrijd tussen de twee Surinaamse Fidemeesters Roger Matoewi en Dewperkash Gajadin eindigde in een gelijkspel. Matoewi eindigde als de beste Surinamer in deze klasse.

Open klasse
De strijd voor het kampioenschap in de Open klasse ging tussen de Surinaamse Gavin Ooft en Marcus Joseph uit T&T. Joseph kwam in de laatste ronde uit tegen Anthony Drayton van Guyana. Drayton die een sterke partij speelde kon in het eindspel niet afronden en verloor. Ooft won zijn wedstrijd tegen Amy van Zutphen uit Aruba, waardoor hij evenveel punten behaalde als Joseph. Na het toepassen van tie-breaks werd de eerste plaats toegekend aan Marcus Joseph.

De Surinaamse Schaakbond heeft in het verleden al met Willemze gewerkt om in Suriname verschillende cursussen te verzorgen voor jeugdige topschakers en kaderleden. De cursus start vanavond en alle kaderleden worden door de Surinaamse Schaakbond in de gelegenheid gesteld om een gecertificeerde schaakinstructeur te worden.

Vishay Hardwarsing
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May