Themen: 90% schoolvervoer ligt plat
26 Nov 2013, 12:00
foto
Veel kinderen in het binnenland en districten zijn afhankelijk van bootvervoer om naar school te gaan. (Archieffoto kinderen van Galibi)


Ruim negentig procent van het schoolvervoer ligt plat. Veel kinderen en leerkrachten kunnen sinds donderdag hun school niet bereiken. De meeste bussen en boten, aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS), leveren geen diensten. Ze hebben vanaf oktober geen betaling gekregen.

Kenneth Themen, voorzitter van OBS, zegt aan Starnieuws dat vandaag de stukken van de Betaaldienst naar de banken zullen gaan. De Centrale Bank van Suriname (CBvS) moet nog fiat geven om het geld over te maken. "Ik moet eerst zien, dan geloven", stelt Themen. Hij vindt het erg dat het zover is gekomen dat bus- en boothouders geen geld hebben om de werkzaamheden uit te voeren. "Een klein deel dat ook andere diensten verricht, rijdt nog wel", zegt Themen.

"Onderwijs is een prioriteit, maar dan moet dat ook uit de praktijk blijken. Het gaat niet alleen om bouw van lokalen en leerkrachten. De andere voorwaarden zijn ook belangrijk, zoals schoolvervoer. Het is triest dat kinderen vandaag weer langs de weg stonden en niet naar school vervoerd konden worden", voert Themen aan. Hij hoopt dat deze zaak snel in orde komt. "En als oktober wordt uitbetaald, zitten we weer met november", merkt hij op.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May