GHFS en LVV plaatsen de 'Oceaan voor het Voetlicht'
26 Nov 2013, 10:00
foto
Foto: Collectie Green Heritage Fund Suriname © Stellar Tsang


De Green Heritage Fund Suriname (GHFS) plaatst samen met het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij de 'Oceaan voor het Voetlicht'. Op 28 november gebeurt dat met een gratis filmavond in TBL Cinemas en op 29 november zal er een Masterclass in Mariene Milieuwetenschappen worden verzorgd door William Hawkins Sr., Professor Emeritus van de Gulf Coast Research Laboratory van de Universiteit van Zuid-Mississippi. Daarnaast zal er tevens een lezing zijn van Radjeskumar Asraf, van het Onderdirectoraat Visserij, over het gezamenlijk visserijbeleid van de Caricom.

Beide activiteiten zijn open voor eenieder die interesse heeft voor het mariene milieu. Deze activiteit maakt onderdeel uit van een milieubewustzijnsprogramma waarvoor GHFS financiële ondersteuning heeft ontvangen van de GEF Small Grants Programme. De bescherming van de oceaan blijft een belangrijk thema van GHFS gezien de cruciale rol die de oceaan speelt in het onderhouden van het leven op aarde.

Op de filmavond op 28 november zullen vier films de revue passeren. Tijdens de masterclass zullen diverse belangrijke onderwerpen aan bod komen, die te maken hebben met de gezondheid van de oceaan. Deze gezondheid is van cruciaal belang voor het voortbestaan van het leven van de mens en het leven op aarde. De oceanen, de biodiversiteit die zij herbergen, en de gezondheid daarvan zijn van cruciaal belang voor de mens, aangezien 1 miljard mensen afhankelijk zijn van de eiwitten die gezonde oceaanecosystemen leveren.

Voor meer informatie kunt u het persbericht hier downloaden.
pdf-icon.gif De_Oceaan_voor_het_Voetlicht.pdf                
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May