Srefidensi-viering in Para vrolijk ingeluid
24 Nov 2013, 01:00
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda zingt mee met de seniorenburgers. (Foto: BIC Para)


De Srefidensi-viering in het district Para is zaterdag ingeluid met diverse activiteiten. Seniorenburgers mochten gezellig gaan bussen en hadden een leuke middag. Districtscommissaris Jerry Miranda van Para benadrukt dat de mensen die hun bijdrage hebben gegeven aan land en volk niet mogen worden vergeten.

Diverse groepen deden mee aan de 'Para-loop'. De deelnemers vinden het een eer dat Para als tweede district de Srefidensi-activiteiten mag organiseren. Vorig jaar zijn de festiviteiten in Nickerie gehouden. Het was toen de eerste keer dat parade en defilé niet in Paramaribo maar in een district werden gehouden. President Desi Bouterse vindt dat hierdoor de decentralisatie beter tot uiting komt.

Parachute springen trok ook veel belangstelling. Hiervoor zijn veel mensen uit Paramaribo naar Para gegaan. Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink van Commewijne waagde ook een tandemsprong. Zij werd enthousiast begroet door de omstanders. De festiviteiten gaan zondag door. Dan wordt er een craftmarkt gehouden. In de avonduren zullen diverse muziekgroepen optreden. De parade, het defilé en de volksreceptie vinden maandag plaats. President Bouterse zal 's avonds het volk toespreken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May