Relyveld benoemd op Financiën mede om gouddeal Surgold
23 Nov 2013, 00:00
foto
Minister Steven Relyveld van Financiën en RGB


Steven Relyveld is speciaal met het oog op de ondertekening van de gouddeal met Surgold (joint venture tussen Suralco en New Mont) bij presidentieel besluit benoemd tot minister van Financiën. Hij beheert nu naast de portefeuille van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB) ook die van Financiën. Relyveld heeft samen met zijn collega Jim Hok van Natuurlijke Hulpbronnen namens de Staat Suriname de overeenkomst met Surgold vrijdagavond getekend. President Desi Bouterse was verhinderd bij de ondertekening, terwijl hij bij Iamgold wel aanwezig was.

Relyveld was vanaf 9 oktober minister ad-interim op Financiën. De Nationale Assemblee heeft de ministers van Financiën en Natuurlijke Hulpbronnen gemachtigd om namens de Staat Suriname de overeenkomst te tekenen. Starnieuws verneemt dat donderdag het besluit is genomen om Relyveld officieel te benoemen als minister van Financiën om een rechtsgeldige overeenkomst te kunnen aangaan.

"Ik houd me niet bezig met protocollaire zaken", antwoordt Relyveld op een vraag van Starnieuws hoe de benoeming is gegaan. "Belangrijk is dat die formele handeling is geschied. Ik heb dat presidentieel besluit", stelt Relyveld. Hij deelt mee dat hij nu twee portefeuilles beheert. Op de vraag of er een vervanger voor hem zal komen, verwijst hij naar de president.
De minister heeft eerder meegedeeld dat hij een 'quick scan' laat maken van het ministerie van Financiën. Hij stelt dat enkele procedures en systemen aangepast moeten worden. De vooruitzichten zijn volgens hem goed. De salarissen van de ambtenaren zijn uitbetaald, want mensen hebben gesteld dat de Staat bankroet zou zijn, maar het tegendeel is volgens Relyveld bewezen.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May