President decoreert 130 personen
22 Nov 2013, 21:17
foto
President Desi Bouterse benoemt Hein Eersel tot Groot-Officier in de Ere Orde van de Palm. (Foto: Raoul Lith)


President Desi Bouterse heeft vrijdag 130 personen gedecoreerd. Deze mensen hebben de afgelopen jaren hun krachten gegeven aan land en volk. Tijdens deze ceremonie gaf de president aan dat op de vooravond van de 38ste viering van Srefidensi, het op zijn plaats is, om de mensen een moment in de spotlight te plaatsen.

Volgens het staatshoofd gaat het om “mensen die zich zonder dwang, zonder schroom en soms zelf zonder vergoeding inzetten voor het welzijn van de gemeenschap”. De mensen die een onderscheiding hebben ontvangen, zijn voorgedragen door verschillende organisaties. Of het nu gaat om welzijnswerk in buurten, de zorg voor anderen of de vorming van onze jeugd. “Een ding hebben deze mensen gemeen: de liefde voor de medemens, de liefde voor Suriname"

De president benadrukte dat de gedecoreerden een voorbeeld zijn voor de gemeenschap. Hij stelde dat geen enkel voorval onoverbrugbaar is, hoe moeilijk het ook mag zijn. “U wordt niet geleid door omstandigheden, maar u geeft leiding aan omstandigheden”, zei Bouterse.

Aanvankelijk was het de bedoeling dat Tyrone Spong ook gedecoreerd zou worden. Hij krijgt zijn onderscheiding ten overstaan van het grote publiek tijdens de viering van de Onafhankelijkheidsdag in het district Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May