NDP-jongeren staan stil bij idealen Republiek Suriname
23 Nov 2013, 18:00
foto


(Aangeboden )

Aan de vooravond van de 38ste herdenking en viering van onze staatskundige onafhankelijkheid, staan wij jongeren van de NDP, stil bij de idealen van onafhankelijkheid.
Door durf, visie en daadkracht hebben wij met vallen en opstaan de uitdagingen van een jonge republiek getrotseerd. Wij zijn bijzondere dankbaarheid verschuldigd aan de voorvechters van onze onafhankelijkheid in 1975. Een fundamentele voorwaarde binnen de visie van onafhankelijkheid van een natie is, dat wij als natie, met name de jongeren ons goed scholen, laten ontwikkelen en opleiden om deze natie tot volle potentie te ontwikkelen.
Datgene dat door onze voorgangers niet is gerealiseerd moet daarom een inspiratie bron en fundament voor ons als toekomstige natie zijn om verder te ontwikkelen.

Huidige ontwikkelingen
Wanneer wij onze blikken richten op het heden en de toekomst dan zien wij de volgende ontwikkelingen:
Suriname zet als jonge onafhankelijke natie belangrijke zelfstandige stappen vooruit op regionaal en internationaal niveau. Wij memoreren in deze ons leiderschap en betrokkenheid binnen de Unasur, Caricom en de verschillende bilaterale banden die wij met grote naties onderhouden.
Suriname maakt thans bijzondere ontwikkelingen en groei door binnen de agrarische, mijnbouw en educatiesector. In dit kader memoreren wij de opzet van de cassavefabriek, de bouw van de nieuwe raffinaderij en het ethanol project van Staatsolie, de opzet van de steenslag productiebedrijf van NV Grassalco en de ontwikkelingen binnen de goudsector. Daarnaast het naschoolse vormingsproject. Wij moeten deze ontwikkelingen koesteren en ons gezamenlijk inzetten om deze groei ten volle te benutten.
Suriname stimuleert, motiveert en betrekt jongeren bij de ontwikkelingsvisie van het land, de regio en daar buiten. Suriname investeert in talent-, kunst en cultuurontwikkeling en sport.

Respect voor nationale symbolen
Een ander belangrijk aspect bij de viering en herdenking van onze onafhankelijkheid, waaraan wij van NDP aandacht aan willen schenken is het tonen van respect voor onze nationale symbolen.
Een erfenis van onze onafhankelijkheid in 1975 is het hebben van nationale symbolen waar onder onze vlag, het wapen van Suriname en ons volkslied die wij ook na 38 jaar in ere moeten blijven houden.
Wij willen alle beroepsopvoeders motiveren om bij het vormen en opvoeden van onze jonge natie dit nadrukkelijk aan hen mee te geven. Wij dienen eerbeid en respect te tonen voor onze vlag, het wapen en het volkslied.

Liefde voor de natie
Wij doen een beroep op onze natie om nog meer liefde te tonen voor de natie en de handen in mekaar te slaan en ons in te zetten om ons land tot grote hoogtes te tillen. Laten we koesteren wat wij gezamenlijk hebben opgebouwd. Want wij zijn zelf de bewakers van onze waardigheid en trots.
Suriname, laten wij er gezamenlijk naar streven om als natie, net als onze Nationale Ster, met beide benen stevig op de grond staan en liefde en respect tonen voor land en volk.
Opo kondre man un opo, Sranan gron e kari un,
Wans ope Tata komopo, wi mus’ seti kondre bun
Stre de fu strey wi no sa frede, Gado de wi fesi man!
Z.E. Desire D. Bouterse, President van Suriname gefeliciteerd
Z. E. Robert Ameerali, vice president van Suriname gefeliciteerd
Regering van Suriname gefeliciteerd
De voorzitter en leden van De Nationale Assemblee gefeliciteerd
Volk van Suriname gefeliciteerd met 38 jaar Staatkundige onafhankelijkheid.

NDP Jongeren
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May