Zestien maanden geëist in berovingszaak
23 Nov 2013, 13:00
foto


Tegen Astrando P. heeft officier van Justitie, Astrid Niamat een celstraf geëist van een jaar en vier maanden onvoorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Hij wordt ervan verdacht dat hij samen met drie anderen op 4 maart 2013 sieraden en mobiele telefoons heeft gestolen. Astrando P. blijft ontkennen en beweert onschuldig te zijn.

Niamat merkte op dat de verdachte steeds tegenstrijdige verklaringen aflegt en niet consistent is in zijn verklaringen. Bovendien is hij positief herkend door de benadeelde. In eerste instantie had hij gelogen en had hij een valse identiteit en verkeerd adres doorgegeven. Na wederhoor bij de politie kwam hij hierop terug.

De officier van justitie voerde aan dat de benadeelde steeds consistent is geweest in zijn verklaringen. "Wij vragen ons af waarom de verdachte zoveel tegenstrijdige verklaringen heeft afgelegd", zei Niamat.

Raadsman Hedley Derby voerde aan dat de benadeelde, volgens zijn cliënt, valse aangifte tegen hem heeft gedaan. Hij zou al eerder gezegd hebben dat hij de verdachte zou laten opsluiten, omdat ze mot met elkaar hadden. Hij vroeg de rechter om de verdachte een gecombineerde straf op te leggen welk gelijk zou zijn aan de tijd in voorarrest doorgebracht. Ook haalde de raadsman aan dat Astrando P. steeds heeft meegewerkt aan het proces.

De verdachte zei in zijn laatste woord aan rechter Sieglien Wijnhard dat hij de beroving niet heeft gepleegd. "Ik vind het zo erg dat ik onschuldig opgesloten zit hier. Ik doe geen crime. God weet dit en God ziet dit", stelde Astrando P. Op 16 januari 2014 zal Wijnhard vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May