OM vraagt om uitstel in moordzaak
22 Nov 2013, 09:00
foto


Officier van justitie, Astrid Niamat, heeft voor de tweede keer uitstel gevraagd in de zaak waarbij Fayzel M. ervan beschuldigd dat hij zijn vriendin om het leven heeft gebracht. Op 5 december zal Niamat haar requisitoir houden. De verdachte ontkent dat hij het slachtoffer nadat hij haar had mishandeld in de Surinamerivier had gegooid. Haar ontzielde lichaam werd in de rivier langs de Anton Dragtenweg ontdekt.

De verdachte verklaarde eerder op de rechtszitting dat het slachtoffer zelf in de rivier sprong. Zij had volgens hem ook eerder suïcidepogingen ondernomen. Haar familie ontkende dit. Ook had hij tegenstrijdige verklaringen afgelegd.
De advocaten Robby Dens en Sandra Punwasi hebben er geen moeite mee dat het Openbaar Ministerie (OM) andermaal om uitstel heeft gevraagd in deze zaak. “Wij vinden dat er onvoldoende bewijzen zijn tegen onze cliënt en in afwachting van het requisitoir doen wij het verzoek om deze verdachte voorlopig in vrijheid te willen stellen”, vroeg Punwasi aan rechter Sieglien Wijnhard.

Ook collega Dens voerde aan dat het niet bewezen is dat Fayzel M. zich schuldig heeft gemaakt aan het feit. Volgens hem is door de patholoog-anatoom vastgesteld dat het slachtoffer door verdrinking om het leven is gekomen. Hoe de verdrinking heeft plaatsgevonden, is volgens de raadsman niet bewezen.
“Wij zijn al zover met de bewijzen, maar er zullen wijzigingen plaatsvinden in de ten laste leggingen. Het feit is zeer ernstig en het verzoek om Fayzel M. voorlopig in vrijheid te stellen, vraag ik af te wijzen en niet mee te willen gaan met dit verzoek”, voerde Niamat aan. Wijnhard wees het verzoek af en merkte op dat de zaak al over twee weken op de rol staat.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May