Rechter Wijnhard wil reconstructie in moordzaak
22 Nov 2013, 04:00
foto


Rechter Sieglien Wijnhard wil een reconstructie in de moordzaak waarbij de verdachte Marciano M. zijn broer David M. door messteken om het leven bracht. Dit gebeurde op 14 november 2012. De rechter vindt de reconstructie erg belangrijk, alvorens zij uitspraak zal doen in deze zaak.

Wijnhard hield het Openbaar Ministerie (OM) voor dat er een ander probleem in deze zaak is. De mensen wonen niet meer op het adres en de kans is groot dat de woning gerenoveerd is. Zij deed een beroep op het OM om dit uit te zoeken. De zaak stond voor uitspraak op de rol van donderdag. Officier van justitie, Astrid Niamat, had in deze zaak vijf jaar celstraf geëist. Zij achtte doodslag wettig en overtuigend bewezen.

De moeder van de verdachte en het slachtoffer verklaarde eerder in de rechtszaal dat de ruzie begon, nadat Davids vriendin gebeld had. Marciano nam de telefoon op en zei aan haar dat ze met David moet praten, want hij sms’te met de vriendin van Marciano. De vriendin wilde toen met haar vriend David hierover praten en belde steeds op. Op een gegeven moment kwam het slachtoffer boos naar de benedenwoning en begon tekeer te gaan. David M. had Marciano M. geslagen en begon alle borden en glazen kapot te slaan, verklaarde de moeder.

Marciano M. verklaarde dat hij een messteek in zijn rug voelde en dat hij daarna in een worsteling met zijn broer raakte. Op een gegeven moment maakte hij hem het mes afhandig. Hij stak zijn broer ermee en raakte hem in de borststreek. Dit werd hem fataal. Onderweg naar het ziekenhuis overleed het slachtoffer aan bloedverlies. De ruzie leidde tot de dood van David M. Op 16 januari 2014 zal Wijnhard vonnis vellen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May