Raadsman Marica vraagt weer uitstel in Surpostzaak
21 Nov 2013, 22:00
foto


Raadsman Stanley Marica heeft op de rechtszitting donderdag aan rechter Sieglien Wijnhard om uitstel gevraagd in de Surpostzaak. Deze zaak zal op de rol van 16 januari geplaatst worden. Gepland was om een andere politieambtenaar in deze grootschalige fraudezaak te horen.

Deze zaak is verschillende keren om diverse redenen uitgesteld. Op 17 oktober laatstleden werd door Marica om uitstel gevraagd. Hij was toen uitlandig en ook zijn cliënt, ex-directeur van Surpost Carlo Godliep, was uitlandig. Op 15 augustus was er een verkeerde politieambtenaar gedagvaard. Het ging toen om een naamgenoot. Toen werd deze zaak ook al uitgesteld.

Tegen de drie verdachten Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman is geëist respectievelijk een straf van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012, voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sedert 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar het geld werd niet ontvangen door Surpost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May