SLM bevestigt steekvlam uit rechtermotor ingehuurde kist
21 Nov 2013, 13:36
foto
Het toestel van Euro Atlantic waar duidelijk rook uit de motor kwam, gevolgd door een steekvlam. (Foto: Douwe van der Zee)


De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) bevestigt dat er een vlam is waargenomen aan de rechtermotor van het ingehuurde toestel van Euro Atlantic Airways, dat woensdag van Schiphol vertrok. "Voorlopige rapportage van onze SLM-crew die ook aan boord was van de ingehuurde vlucht, is dat er een knal is gehoord en een steekvlam werd waargenomen bij de uitlaat van de rechtermotor, na het opstijgen van het toestel", deelt de SLM mee.

De captain stelde volgens de SLM de passagiers gerust met de mededeling dat zijn instrumentarium geen onveilige situatie indiceerde. De vlucht is verder veilig verlopen en conform het vluchtschema op tijd op Zanderij geland.
"Desalniettemin heeft de directie van de SLM gemeend Euro Atlantic naar een uitgebreide rapportage te vragen en haar Quality Assurance - en de Safety Department in te zetten, om in afstemming met hun counterparts bij Euro Atlantic Airways een onderzoek in te stellen".

Nadat het toestel woensdag vertrokken was van Schiphol, werd de SLM door Euro Atlantic geïnformeerd over de behoefte om in Paramaribo een inspectie uit te voeren op een van de motoren. De vlucht PY 994 van gisteren naar Amsterdam is geannuleerd.

De SLM deelt mee dat uit veiligheidsoverwegingen besloten is het vliegtuig bij aankomst op Zanderij aan de grond te houden om de nodige inspectie op de bewuste motor te kunnen uitvoeren. "De SLM draagt veiligheid te allen tijde hoog in haar vaandel en doet er alles aan om de passagiers van de geannuleerde vlucht op vrijdag 22 en zaterdag 23 november a.s. met een ander vliegtuig (Boeing 777) te vervoeren naar Amsterdam", maakt het bedrijf bekend. De A340 van de SLM ondergaat de reguliere C-check in Frankrijk.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May