C-47 verontrust over vertrappen vakbondsrechten
21 Nov 2013, 01:00
De vakcentrale C-47 is verontrust over dat vakbondsrechten worden vertrapt door diverse bedrijven. Dinsdag wordt een spoed 'Assemblee van de Arbeid' belegd met de besturen van de aangesloten lidbonden. Nagegaan zal worden hoe op te treden tegen werkgevers die het recht van werknemers om zich te mogen verenigen, met de voeten treden. Dit recht is verankerd in de grondwet.


Directe aanleiding tot de spoedbijeenkomst van het hoogste orgaan van de vakcentrale is het niet erkennen van de bond bij de Haven door de leiding van Integra Marine en Ports Services/D.P. World Paramaribo. C-47 zegt dat van de zijde van de directie worden er allerlei mooie 'verhalen' verteld, waarbij wordt aangegeven geen probleem te hebben met een vakbond binnen het bedrijf. Echter toont de praktijk een ander beeld volgens de vakcentrale.

C-47 meent dat directies een dikke vinger in de pap willen hebben in de samenstelling van het bestuur van bonden. De vakcentrale stelt dat er meerdere bedrijven zijn waar de vakbondsrechten vertrapt worden. Daarom wordt deze kwestie nu structureel aangepakt. C-47 is ook bezig andere vakorganisaties die ook op de Haven actief zijn, te informeren over de perikelen op het arbeidersfront. Samen met hen wordt nagegaan hoe eensgezind hiertegen op te treden. Intussen betuigen meer vakbonden hun solidariteit met de havenarbeiders.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May