Villa Zapakara houdt sportevent ‘Stay fit’
21 Nov 2013, 10:00
foto


Kindermuseum Villa Zapakara organiseert op Onafhankelijkheidsdag, een uitgebreid sportevent samen met Boni’s Gym en de Surinaamse Volleybalbond (SuVoBo). Srefidensi staat bij Villa Zapakara dit jaar volledig in het teken van sport. De warming up begint om 8.30 uur onder de professionele leiding van Boni’s Gym.

Topvolleybalspelers (Sandrina Hunsel, Chavelly Wip) geven een demonstratie en leren zij de bezoekers de basistechnieken van het volleybal. De Srefidensi sportdag is het derde en laatste sportevenement van dit jaar bij Villa Zapakara. Net als bij de vorige twee edities krijgt het kindermuseum hierbij ondersteuning van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Dat maakt het mogelijk om deelname aan de sportactiviteiten gratis aan te bieden.

Accent op volleybal
Dakaya Lenz, inhoudelijk directeur van Villa Zapakara, zegt dat de sportevents absoluut in trek zijn bij de bezoekers: "Ditmaal ligt het accent op volleybal. De vorige keer was het tafeltennis". Ook de combinatie sport en gezonde voeding blijkt aan te slaan bij het publiek, vertelt Lenz. "Diëtiste Jennifer Plein heeft kinderen geleerd hoe ze een gezonde lunch moeten klaarmaken. Dat heeft ook indruk gemaakt op hun ouders."

Na het sportevent kunnen kinderen ‘De Qi van China’, de vaste interactieve tentoonstelling in het kindermuseum bezoeken. De feestdag wordt besloten met de film ‘In oranje’ over een 12-jarige jongen die maar één grote droom heeft en dat is het voetballen in het nationale team.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May