Mulo Henar leert over kinderrechten
20 Nov 2013, 17:30
foto
Leerlingen van Henar Mulo bezig met de training teambuilding. (Foto: min. Biza)


De belangrijkste kwetsbaarheidsfactoren voor kinderen in Suriname zijn armoede, grootte van het gezin, trauma, kind scheiding van primaire verzorgers, slechte kwaliteit van het onderwijs, het gebrek aan recreatieve activiteiten, en kinderarbeid. Volgens het Kinderrechtenverdrag moet de opvoeding van kinderen gebaseerd zijn op de idealen die de Verenigde Naties verkondigt. Die idealen hebben te maken met vrede, waardigheid, verdraagzaamheid, vrijheid, gelijkheid en solidariteit. Vandaag wordt de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind herdacht.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft in dat kader een station race gehouden onder de leerlingen op Mulo Henar. De station race is een vorm om te toetsen of de leerlingen de informatie hebben begrepen en onthouden. De leerlingen hebben sinds 11 november informatie over kinderrechten, gender en gendergelijkheid/discriminatie gekregen. Na de race hebben de leerlingen ook een training teambuilding gehad. Ze hebben door opdrachten en een spel geleerd om samen te werken met elkaar.

Detie Jagan van het Nationaal Bureau Genderbeleid heeft de kinderen erop gewezen dat zij volledig moeten worden voorbereid op het leiden van een zelfstandig leven in de samenleving. “Kinderen dienen in het gezin, voor de volledige harmonische ontplooiing van hun persoonlijkheid op te groeien in een sfeer van geluk, liefde en begrip.” Ze heeft erop gewezen dat er nog veel werk te verzetten is op het gebied van de kinderrechten in Suriname.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May