Naarendorp: 'Memorie van grieven' op inventarisatielijst
20 Nov 2013, 06:00
foto
Deze inventarisatielijst is ook gezonden naar de gemachtigden van de Staat.


Edward Naarendorp, de gemachtigde van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur), vindt dat een rookgordijn wordt opgetrokken rond de hoger beroepszaak die aanhangig is gemaakt tegen de Staat. "De advocaten van de Staat wisten in ieder geval op 28 oktober - althans konden weten - dat er sprake was van een 'memorie van grieven'. De exploot van oproeping van 28 oktober 2013 om op de zitting van 15 november te verschijnen, hebben de advocaten van de Staat tijdig gekregen", stelt Naarendorp tegenover Starnieuws.


In dit exploot staat dat de vicepresident van het Hof op 22 oktober een beschikking heeft genomen. Deze beschikking is met het exploot van oproeping meegegaan. In de beschikking van 22 oktober 2013 staan op de dienstbrief van de Griffier der Kantongerechten van 24 september 2013 alle stukken vermeld die te maken hebben met de zaak. Deze is gestuurd naar het Hof van Justitie. Naarendorp toont aan dat er een inventarisatielijst is gemaakt van de stukken. Bij nummer 9 is aangegeven dat er een 'Memorie van Grieven' is, gedateerd 30 juli 2013.

Stemmingmakerij
"De aanzegging aan de Staat, dat er een Hoger Beroep is, is geweest per exploot van 26 augustus 2013. Bij die aanzegging was gevoegd het proces-verbaal van de Griffier der Kantongerechten waarin vermeld stond dat er een 'Memorie van grieven' was, alsook de memorie zelf", stelt Naarendorp. Hij benadrukt dat in de wet de procedure en termijnen duidelijk aangegeven zijn. Het Hof van Justitie moet zich houden aan de wet, vandaar dat bepaald is dat op 21 maart 2014 vonnis zal worden geveld. Naarendorp merkt op dat rechtsgeleerden tegen beter weten in stemming maken.

De gemachtigden van de Staat zijn Jennifer van Dijk-Silos en Dwight Kraag. Silos heeft onomwonden verklaard dat de fout ligt bij het Parket van de procureur-generaal. De 'memorie van grieven' is volgens de gebruikelijke procedure daar betekend, omdat de procureur-generaal de Staat in rechte vertegenwoordigt. Silos stelt dat het de taak was van het Parket om de gemachtigden van de Staat in te lichten over het document. Naarendorp geeft aan dat zijn collega's genoeg documenten hadden om te kunnen weten dat er 'memorie van grieven' erbij was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May