Suriname deelgenoot 'public security' technologie Fransen
20 Nov 2013, 01:00
foto


Suriname is geïnteresseerd in de nieuwste technologie over 'public security', waarbij de samenleving beter kan worden beveiligd. Het ministerie van Justitie en Politie is als onderdeel van 'public security' bezig met het uitwerken van een project om camera beveiliging te plaatsen op strategische plekken, zoals de binnenstad. Hiermee worden de veiligheid en de preventie opgevoerd bij de criminaliteitsbestrijding. Minister Edward Belfort is naar Parijs, Frankrijk, om een internationale conferentie over 'public security' bij te wonen.

Deze conferentie 'Milipol' wordt door Frankrijk gehouden en is dinsdag geopend. De Fransen zullen tot 22 november de kennis en werking van de nieuwste technologie met justitiële autoriteiten van bevriende naties delen. Belfort weet dat het een dure investering zal zijn om de nieuwste 'public security' technologie te halen naar Suriname. Echter is volgens hem geen cent te veel als het gaat om bestrijding van de criminaliteit.

"We hebben een goede samenwerking met de Fransen. Onlangs hebben zij in Suriname trainingen gegeven op het gebied van vingerafdrukken en andersoortige forensische opsporingsmethodieken.
Binnenkort komen ook Franse deskundigen naar Suriname voor vervolgtraining voor de bewaking van strafinrichtingen", deelt de minister mee. Hij hoopt met de opgedane kennis ook veel meer te gaan doen aan criminaliteitsbestrijding die hoge prioriteit geniet binnen zijn beleid. Het plan om de binnenstad te beveiligen met camera’s wordt nu uitgewerkt. De minister hoopt deze binnen niet al te lange tijd te introduceren.

(Ala-D Media)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May