DA91 brengt anti-corruptie parade naar Nickerie
19 Nov 2013, 16:00
foto
Vlnr: de partijleden van DA91 Bharat Jairam, Winston Jessurun, Angelic Alihusain-del Castilho, Henk Mohammedradja en R. Oemrawsingh.


De Nickeriaanse gemeenschap heeft ook genoeg van corruptie. In de afgelopen jaren heeft de corruptie steeds ergere vormen aangenomen, met zeer negatieve gevolgen voor de samenleving. Er is dringend behoefte aan goed leiderschap.

DA’91 heeft de Nickeriaanse bevolking deelgenoot gemaakt van haar verhevigde campagne tegen corruptie. De partijleiding heeft de problemen waarmee de districtsbewoners kampen aangehoord. Er is een bezoek gebracht aan de markt te Nieuw Nickerie en is er een informatievergadering gehouden.

Ondervoorzitter van de partij Angelic Alihusain-del Castilho heeft opgeroepen om de strijd tegen corruptie in verhevigde vorm te voeren. “DA91 zal in deze strijd voorop lopen.” Winston Jessurun, voorzitter van DA91 heeft zich ingeleefd in de problemen die de rijstsector treffen. Hij vindt het belangrijk dat er een structurele oplossing komt in de kwestie van de padie opkoopprijs. “Wij zullen niet accepteren dat de minister van LVV de problemen in de rijstsector afdoet met ‘de sector is geliberaliseerd’”. Hij bracht in herinnering dat in 2010 exponenten van de NDP hadden opgemerkt dat de rijstsector in de Intensive Care was. “Het zijn deze zelfde mensen die deze sector nu eigenhandig de doodsteek hebben toegebracht.”

Jessurun maakte ook een evaluatie van de financieel-economische situatie. Volgens hem moet de Staat ruim SRD 500 miljoen betalen aan leveranciers, aannemers en bedrijven. In de afgelopen twee maanden is er met US$ 100 miljoen geïntervenieerd op de lokale makrt. In september was dat US$ 60 miljoen en in oktober US$ 40 miljoen. De politicus merkte op dat in de afgelopen 10 maanden een kwart van de monetaire reserve is verbruikt. De partijtoppers waren zaterdag in het rijstdistrict.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May