Silos: Pg geeft toe dat fout bij Parket lag
19 Nov 2013, 12:02
foto


Procureur-generaal (pg) Soebhas Punwasi heeft vanmorgen advocaat Jennifer van Dijk-Silos ontvangen. Het blijkt dat de fout bij het Parket lag. Silos bevestigt dit tegenover Starnieuws. Een medewerker van de administratie had de 'memorie van grieven' van raadsman Edward Naarendorp van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur), ontvangen, maar wist niet wat ze ermee moest doen. Daardoor is de zaak blijven liggen.

Silos zegt dat zij niet kon weten dat er een document bij de procureur-generaal lag, waardoor zij ook niet er achteraan kon gaan. "Het is niet zo dat bij elke hoger beroepszaak een 'memorie van grieven' wordt ingediend", legt de jurist uit. Sasur is in beroep gegaan tegen het vonnis van de kantonrechter waarbij de zaak over het intrekken van de beschikking om als bemiddelingsbureau naar een bodemprocedure is verwezen.

Nu de Staat niet heeft gereageerd op de bezwaren van Sasur, moet volgens de procedure het Hof van Justitie vonnis vellen. Dit zal gebeuren op 21 maart 2014. Aangezien de gemachtigden van de Staat niet gereageerd hebben, gaat het hier om een verloren zaak. Geen reactie betekent dat de tegenpartij akkoord gaat met de bezwaren. Silos vindt het erg dat de zaak zo is gelopen. Zij heeft voor woensdag een afspraak met de directeur van Justitie en Politie om na te gaan welke stappen nu nog ondernomen kunnen worden voordat in hoger beroep vonnis wordt geveld.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May