Personeel Esther stichting dinsdag in actie
19 Nov 2013, 00:00
foto
Murwin Leeflang, voorzitter personeelsbond Esther Stichting.


Het personeel van het tehuis Esther stichting zal dinsdag om 8 uur ’s morgens in actie gaan. Nadat ervoor is gezorgd dat de 55 bewoners zijn voorzien van ontbijt, zal het werk compleet lam worden gelegd. Alle vijftig medewerkers hebben besloten geen werkzaamheden te verrichten, totdat vanuit het bestuur van de stichting of van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting een oplossing is gevonden voor de problemen van het tehuis.

De onlangs opgerichte personeelsbond, onder leiding van Murwin Leeflang, zegt brieven te hebben geschreven naar het stichtingsbestuur en het ministerie, waarin de vele problemen van het tehuis zijn opgesomd. Echter hebben de leiding van het ministerie noch het stichtingsbestuur iets van zich laten horen. De bond heeft zich intussen aangesloten bij de vakcentrale C-47.

De Esther stichting heeft al geruime tijd geen directeur. Niemand van het stichtingsbestuur zou zich volgens de werknemers bekommeren om de situatie en is er een grote mate van onzekerheid bij het personeel. Wacht- en vervoerstoelagen worden niet uitbetaald. Het tehuis, personeel en de bewoners moeten diverse voorzieningen ontberen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May