Silos: Procureur-generaal moet diepgaand onderzoek instellen
18 Nov 2013, 00:00
foto


Advocaat Jennifer van Dijk-Silos vindt dat er een diepgaand onderzoek ingesteld moet worden door procureur-generaal Soebhas Punwasi over hoe het komt dat de 'memorie van grieven' niet doorgestuurd is. De raadsman van Stichting Auteursrechten Suriname (Sasur), Edward Naarendorp, heeft het document betekend bij de procureur-generaal, die de Staat in rechte vertegenwoordigt. Dit is jarenlang de procedure. Het stuk moest terstond doorgestuurd worden naar haar of Dwight Kraag die de gemachtigden zijn van de Staat.


Silos zegt aan Starnieuws dat opgetreden moet worden tegen de mensen die hun plicht ernstig hebben verzaakt. Volgens haar is er sprake van opzet. Ook Sammy Doerga, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Organisatoren (VSO), is niet te spreken over de situatie. "Wij hebben dit weekend vergaderd, ook met de Surinaamse Artiesten Vereniging. Wij vragen ons ook af hoe het komt dat het document niet is doorgestuurd. Deze zaak moet grondig worden uitgezocht", zegt Doerga. Hij is het eens met Silos dat hier sprake is van een ernstig feit. Silos zei aan Lloyd Groenewoud van de SRS dat er sprake is van corruptie. Zij vindt dat de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn, ontslagen moeten worden.

Onderhoud met minister
"Wij hebben een moeizaam proces achter de rug. De hele samenleving heeft te lijden van Sasur en nu wordt een gewonnen zaak uit handen gegeven", stelt Silos verontwaardigd. Zij haalt aan dat het om een routinezaak gaat waarbij het Parket precies weet hoe te handelen. "Het is bekend dat mijn collega Kraag en ik de gemachtigden zijn van de Staat. Hier is duidelijk sprake van opzet", blijft de advocaat erbij.

Silos heeft intussen een onderhoud met minister Edward Belfort van Justitie en Politie aangevraagd. "Wij zullen nagaan hoe we verder moeten met deze zaak. Nu we niet gereageerd hebben, omdat we de memorie van grieven niet hebben ontvangen van het parket van de procureur-generaal, is er geen weerwoord van ons. De rechter moet dan volgens de procedure vonnis vellen. De raadsman van Sasur heeft hier terecht op aangedrongen", stelt Silos. Doerga zegt dat de betrokkenen al bezig waren met voorstellen om te komen tot de instelling van een nieuw bemiddelingsbureau voor muziek auteursrechten. Deze week zullen de koppen weer bij elkaar gestoken worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May