Staatsolie zal dambreuken Monsisiekreek herstellen
17 Nov 2013, 20:00
foto
Aanwezigen tijdens de discussie over herstel van de dambreuken in Monsisiekreek.


De dambreuken in de Monsisiekreek zal Staatsolie herstellen voor de lokale vissers van plantage Johanna Margrita in Commewijne. Het staatsbedrijf heeft dit tijdens een bijeenkomst met de vissers in de recreatiezaal van Johanna Margrita vrijdag toegezegd. Hierbij waren ook aanwezig districtscommissaris Ingrid Karta-Bink, Oemar Jimidar en Ann Sadi van het bureau Volkscontacten en parlementariër Sheilendra Girjasing (Nieuw Front/VHP), die Staatsolie heeft benaderd om de vissers te ondersteunen.

Het ingenieursbureau Ilaco wordt belast met de herstelwerkzaamheden. De dambreuken zijn vorig jaar ontstaan. De exacte redenen zijn niet bekend. Doordat Staatsolie in dit gebied op zoek is geweest naar olie, besloot het bedrijf de vissers tegemoet te komen. Door de dambreuken trokken alle vissen van de kreek weg naar de Commewijnerivier waardoor de vissers verliezen lijden. Na twee en een half uur te hebben gediscussieerd werd eindelijk overeenstemming bereikt tussen de verschillende partijen.

Steven Alfaisie, coördinator van de afdeling community relations van Staatsolie, deelt mee dat het bedrijf de gemeenschap tegemoet komt en dat het uiteindelijke doel daadwerkelijk wordt gerealiseerd. ''Het werk moet op de juiste wijze worden gerealiseerd. Het moet geen verloren investering worden. Die garantie wilden wij hebben vandaar onze aanwezigheid'', verduidelijkt hij. De herstelwerkzaamheden zullen onder het toeziende oog van de districtscommissaris plaatsvinden. Volgens Alfaisie zal het werk dit jaar starten en in januari worden afgerond. De vissers zijn blij dat na een jaar er eindelijk actie komt. (ASP)
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May