Freddy Brug slaat brug in vakbeweging
16 Nov 2013, 01:00
foto
Romeo Chin A Loi, Lloyd Read en Freddy Brug kort na de bekendmaking van de uitslag van de verkiezingen bij Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie.


Freddy Brug, oud-bondsvoorzitter van de Rosebel Goldmines Werknemers Organisatie (RGWO) heeft getoond dat hij een brug kan slaan in de vakbeweging. Bij de verkiezingen van een nieuw bestuur heeft hij gekozen voor een volledig onafhankelijke benadering door de Sivis de verkiezingen te laten organiseren.

Lloyd Read die de verkiezingen heeft gewonnen van Romeo Chin A Loi is vol lof over beide vakbondsleiders. “We zijn erkentelijk voor de manier waarop Romeo de zaken aanpakt in het belang van Suriname,” zegt Read aan Starnieuws. “Wat vandaag (vrijdag...red) is geëtaleerd gaat veel verder dan de overwinning. Er is een nieuwe impuls gegeven aan de vakbeweging en dat geeft hoop.”

Partijen gaan na hoe ze een eenheid kunnen smeden, “want het gaat om een nationale zaak.” De eindstand bij de verkiezingen was 394 stemmen voor Read en 211 voor Chin A Loi. “We hebben absolute eenheid nodig om dingen af te dwingen.” Read wijst erop dat 211 personen duidelijk teleurgesteld zijn met de uitslag. Het wordt daarom de eerste prioriteit van zijn bestuur om deze groep over de streep te trekken en mee te krijgen, alvorens de organisatorische zaken worden aangepakt.

De opkomst bij de verkiezingen in de stad en op Rosebel in Brokopondo was 60%. In totaal telt de RGWO zo’n 1.000 leden. Het was de eerste keer dat er twee kandidatenlijsten waren bij de verkiezingen. De laatste vier jaren heeft Brug de scepter gezwaaid bij de bond. Hij heeft zich niet herkiesbaar gesteld, “maar heeft samen met Chin A Loi harmonie geëtaleerd. Het is een voorbeeld voor de totale vakbeweging.” Read is ook al jaren voorzitter van de Staatsolie Werknemers Organisatie in Suriname. Zijn bestuur bij RGWO zit aan voor drie jaar.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May