Lloyd Read wint verkiezingen Rosebel-personeelsbond
15 Nov 2013, 21:24
foto


Lloyd Read heeft de verkiezingen van de Rosebel Goldmines Mijnwerkers Organisatie vanavond gewonnen. Hij heeft in totaal 394 stemmen gehaald en zijn tegenstander Romeo Chin A Loi moest genoegen nemen met 211 stemmen.

De stemming om een nieuw bondsbestuur is vanmorgen om tien uur begonnen en doorgegaan tot half acht ’s avonds. Er is op twee locaties gestemd, in de stad en op Rosebel. In de stad zouden 300 mensen moeten stemmen. De opkomst was slechts 30%. Van de uitgebrachte stemmen in de stad heeft Read 66 stemmen gehaald tegenover 42 voor Chin A Loi. Op Rosebel hebben 473 leden gestemd.

Read heeft een bestuur van in totaal dertien leden gepresenteerd. Freddy Brug die de bond voorheen heeft geleid, heeft zich niet meer herkiesbaar gesteld. Heet hangijzer voor het nieuw bestuur wordt de 12 urige werkdag en de verdeeldheid onder het personeel.

Het was de kandidaat besturen verboden campagne te voeren op de bedrijfsterreinen. Starnieuws verneemt dat alle affiches van de verkiezingen zijn verscheurd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May