Auto in rivier beland tijdens lossen vrachtboot
16 Nov 2013, 00:00
foto
Het voertuig dat in het water belandde tijdens het lossen van de vrachtboot.


Tijdens het lossen van een vrachtboot op de haven is een auto donderdagavond in de rivier terechtgekomen. Volgens havenarbeiders gaat het om een boot die vracht moest afleveren voor Integra Port Services. Dit kon bij navraag niet worden bevestigd door de maatschappij. Ondervoorzitter Murwin Leeflang van de Algemene Bond van Haven Arbeiders (AHAB) brengt het voorval in relatie met de staking van havenarbeiders in dienst van Integra. “De maatschappij doet alsof er niets aan de hand is en dat de staking geen invloed heeft op de werkzaamheden, maar dit is wel het gevolg ervan’, zegt Leeflang aan Starnieuws.

Volgens Leeflang zijn 120 van de 140 havenarbeiders, aangesloten bij de AHAB in staking, omdat de directie van de maatschappij weigert het bestuur van de bond te accepteren. Door de werk neerlegging zou Integra genoodzaakt zijn arbeiders van buiten aan te trekken om de lading van de binnengekomen boten te lossen. Omdat deze arbeiders van buiten niet bekend en ook niet berekend zijn voor het werk, zou de wagen in het water zijn beland. “We zijn in elk geval blij dat er zich geen ongelukken hebben voorgedaan”, zegt Leeflang. Hij ziet hierin des te meer een reden waarom de bond moet opkomen voor de belangen van de havenarbeiders. Naast hun lange diensttijden zijn er nog andere secundaire voorzieningen zoals veiligheid, die aandacht behoeven.

Leeflang zegt dat er intussen drie boten de haven zijn binnengekomen voor Integra. Een daarvan heeft levensmiddelen aan boord. Door de staking dreigt het lossen moeilijker en vertraagd te lopen. Hierdoor missen de schepen ook hun aansluiting op andere havens die zij moeten aandoen. Het probleem tussen Integra en AHAB is intussen bij de Bemiddelingsraad terechtgekomen, maar het is dit orgaan nog niet gelukt partijen nader tot elkaar te brengen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May