Onvoorzichtig rijgedrag afgestraft met vier maanden
15 Nov 2013, 12:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft een 19-jarige afgestraft met een celstraf van vier maanden met een proeftijd van drie jaar en een geldboete van SRD 750 of een hechtenis van zes weken. Op 28 april heeft hij door onvoorzichtig rijgedrag een echtpaar op de hoek van de Frederik Derby- en Keizerstraat aangereden. Beiden liepen zware lichamelijke letsels op.

De veroordeelde beweerde dat zijn aandacht getrokken werd door het billboard dat langs de weg geplaatst is. Ook was hij niet op de hoogte van de gewijzigde verkeerssituatie op die bewuste dag. Hij bevond zich aan de Keizerstraat en reed de slachtoffers op de Frederik Derbystraat aan. De verkeerslichten waren uitgevallen op die dag en de bestuurder wist daardoor niet wie voorrang had. Karamatali voerde aan dat hij daarom juist zou moeten stoppen om te kijken of ander verkeer hem naderde.

De 19-jarige had pas zes maanden geleden zijn rijbewijs behaald. Officier van justitie, Bibian Tjin Liep Shie, deelde mee dat de veroordeelde geen voorzorgsmaatregelen heeft getroffen om de botsing te voorkomen. Volgens haar was hij onvoorzichtig in het verkeer. Hij werd conform de eis van het Openbaar Ministerie gestraft.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May