Ruim 100 Paranen ontvangen grondpapieren
14 Nov 2013, 22:00
foto
Paranen samen met assembleelid Ricardo Panka met hun grondpapieren. (Foto: BIC Para)


Ruim honderd Paranen hebben via het commissariaat hun toewijzingsbeschikking en bereidverklaring ontvangen van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Het gaat om aanvragers die reeds jaren een aanvraag hebben lopen op gronden waarop zij wonen of waarop zij graag beheersdaden willen uitvoeren.


Assembleelid Ricardo Panka (Mega Combinatie/NDP) deelt mee dat er nog vijfhonderd toewijzingsbeschikkingen in voorbereiding zijn om uit te reiken aan aanvragers. “Dit is een druppel op een gloeiende plaat”, zegt Panka. Het ministerie heeft een nieuwe trend gezet om in alle districten de achterstanden in te lopen. “Het is nu de beurt aan het district Para. De actie voor het versneld uitgeven van de beschikkingen moet de achterstand in het afhandelen van aanvragen overbruggen”.

Het is de bedoeling dat de mensen gebruik kunnen maken van het Low Income Shelter Program (LISP) of andere financieringsprogramma’s voor het bouwen van een eigen huis. Binnen niet al te lange tijd komt er een afdeling van RGB in Para. Met het decentraliseren van het gronduitgifte beleid zullen wachttijden voor adviezen korter van duur zijn en ze worden efficiënter afgehandeld, belooft Panka.

(BIC Para)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May