Politie pakt na 14 jaren ontvluchte rover op
14 Nov 2013, 16:48
foto
Winston Nirik is weer achter slot en grendel


Het is het Ondersteuningsteam (OT) van de politie vandaag om 14.00 uur gelukt om de ontvluchte crimineel Winston Nirik 37 alias Ara of Aartje, na 14 jaren weer achter slot en grendel te krijgen. Deze crimineel die zich schuldig had gemaakt aan roof met geweld en enkele inbraken, was op 7 juli 1999 gevonnist.

Enkele maanden later raakte hij in een gevecht met celgenoten in de Penitentiaire Inrichting Duisburg. Op 31 oktober van hetzelfde jaar moest hij als gevolg van opgelopen verwondingen tijdens het gevecht, worden verpleegd in AZ. Hij zag een dag daarna kans om te ontvluchten zonder een spoor achter te laten. Volgens informatie was hij een nieuw leven begonnen in Nederland. Na 14 jaren is hij op vakantie gekomen en was al enkele dagen in het land, niet wetende dat de politie hem ook doorhad.

Het OT was vandaag in de omgeving van de Cocobiacoweg, bij de ouderlijke woning van Nirik, om de verdachte op te halen. Nirik stond op vertrek en zou net in zijn voertuig stappen, toen hij de politie opmerkte. Hij probeerde nog te ontkomen, sprong een trens over en belandde op een open veld. De politie heeft hem zonder kleerscheuren kunnen aanhouden. Hij is kort hierna weer gebracht naar de inrichting, waar hij de rest van zijn straf nog moet uitzitten.

Ala-D media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May