Sozavo schenkt bedlegerige vrouw rolstoel
15 Nov 2013, 02:00
foto
Pemoeje Vola op haar balkon in de rolstoel.


Pemoeje Vola (64) was de hele dag gedwongen in bed te liggen en had weinig contact meer met haar omgeving. Zij lijdt aan chronische hoge bloeddruk en is meer dan drie jaren geleden door een beroerte getroffen, waardoor zij aan één zijde verlamd is geraakt. Vola is geheel afhankelijk van haar concubaan, aangezien zij niet in staat is om te lopen en zelfstandig te zitten. Er is enigszins verlichting gebracht in haar situatie door het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Ze heeft een rolstoel aangeboden gekregen van het ministerie.

Vola was niet in staat zelf een eigen rolstoel te huren of aan te schaffen. Nadat het ministerie de informatie heeft gekregen over het lot van deze seniorenburger, is er direct hierop ingespeeld. Beleidsmedewerker Kokoe Toentoe en David Deel coördinator Sozavo Regio-zuid, hebben namens minister Alice Amafo de rolstoel overhandigd.

Met tranen van blijdschap nam Vola de rolstoel in ontvangst en vroeg gelijk om op het balkon te gaan zitten. Doordat ze jarenlang overwegend in haar kamer bleef, is haar zicht ook achteruit gegaan. Het ministerie wil ook een bril voor haar in orde maken. Het huis moet aangepast worden zodat ze zich vrijelijk kan bewegen met de rolstoel.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May