Harkisoen en Chin Kong Sung winnaars Savanne Rally 2013
14 Nov 2013, 11:30
foto
Jane Harkisoen en Lloyd Chin Kong Sung, winnaars Staatsolie Savanne Rally 2013. (Foto: SARK)


Het koppel Jane Harkisoen en Lloyd Chin Kong Sung heeft voor de derde keer de Savanne Rally op zijn naam geschreven. Voor Harkisoen is het zelfs de vierde keer dat zij deze prestigieuze rally wint. Op de tweede plaats eindigde het equipe Diego Chin A Sen en John de Miranda. Het team Roy Liong A San en Ildemar Fakkel eindigde op de derde plaats. Bij de tussenstand voerde dit equipe nog de lijst aan.

De terugval is volgens Liong A San te wijten aan het vervallen van ritten waar het equipe juist sterk had gereden. In deze ging het om ritten waarin fouten van de uitzetters waren geslopen en waartegen protesten waren ingediend.
Over het algemeen kunnen de deelnemers aan de Staatsolie Diesel Savanne Rally 2013 zich terug vinden in de wijze waarop de rally in elkaar is gezet. Puzzelritten waar de navigators plezier in hadden, werden afgewisseld door terreinritten waar de bestuurders hun kennis konden tonen. Hieraan toegevoegd dat het terrein super zwaar was door de regens van de afgelopen weken, maakte de rally tot een van de spannendste die menig rally rijder zich kan herinneren, zegt de SARK in een persbericht.

Harkisoen is verrast met de uitslag. “Goed rijden wil nog niet zeggen dat je wint, omdat anderen ook hard hun best doen om te winnen. Zeker nadat bij de tussenstand bleek dat wij veel moesten inlopen, hadden wij het idee dat wij deze keer met minder genoegen zouden moeten nemen. De rijkunst van Lloyd heeft echter de doorslag gegeven want wij vlogen door delen heen, waar anderen problemen ondervonden vanwege het zwaar terrein", legt Harkisoen uit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May