OAS-arbeidsministers bijeen voor ‘decent work’ verklaring
12 Nov 2013, 20:00
foto


Ministers van Arbeid van landen die aangesloten zijn bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS), zullen in Medellin, Colombia, de Verklaring van Medellin aannemen. De verklaring is tevens een actieplan over onderwerpen die te maken hebben met waardig werk voor een ieder. Minister van Arbeid, Michael Miskin van Arbeid, Technologische Ontwikkeling en Milieu (ATM) woont de tweejaarlijkse bijeenkomst namens Suriname bij.

Miskin is zondag vergezeld door staffunctionaris Etienne Etman, vertrokken naar Medellin. Het thema is ‘50 years of Inter American dialogue for the promotion of decent work: process and challenges towards sustainable development’.

De vergadering van ministers van Arbeid bestaat al 50 jaar. Er zal nagegaan worden hoe deze vergadering in de afgelopen vijf decennia heeft bijgedragen aan het bevorderen van decent work door gezamenlijke inspanningen van de sociale partners. De OAS stimuleert duurzame economische ontwikkeling in lidlanden door concretisering van decent work, meldt de voorlichting van ATM.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May