Boksteen geeft zijn visie over Tapajai
12 Nov 2013, 12:00
foto


De trekker van het Tapajai project, Lothar Boksteen, vindt het jammer dat de feasibility studie over het project niet is uitgevoerd. Ook de voorzitter van de Staatsolie Werknemersorganisatie, Lloyd Read, laat zich in soortgelijke bewoordingen uit tegenover Starnieuws. “Wij hadden graag gezien dat de onderzoeken doorgingen. Nu kan niemand zeggen hoe laag of hoog het water gaat zijn, omdat het wetenschappelijk niet getoetst is.”

Hij vindt dat als het onderzoek was gedaan, er op basis van gegevens besluiten konden worden genomen. Er is behoorlijk geïnvesteerd in het vooronderzoek. “En natuurlijk zie ik als inheemse niet graag dat mijn mensen in een onzekere situatie terechtkomen.” Read zegt dat het project nu is stopgezet op basis van niets.

President Desi Bouterse heeft bij de algemene politieke beschouwingen in het parlement vorige week bekendgemaakt dat het Tapajai project is stopgezet. Een reden voor de stopzetting is niet gegeven. Boksteen geeft in een uitgebreid artikel het doel van het project weer. Hij wijst er onder andere op dat na realisatie Suriname meer voordelen dan nadelen zal genereren van het project. Ook Boksteen pleit ervoor om de feasibility study af te ronden.

Het artikel van Lothar Boksteen kunt u hier downloaden.
pdf-icon.gif TapaJai_LANGA_BLO.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May