Voorlopige invrijheidstelling afgewezen om onzeker verblijf
12 Nov 2013, 22:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft het verzoek tot voorlopig invrijheidstelling van de cliënt van raadsman Serge Heijmans maandag afgewezen. De verdachte is al zeven maanden in detentie. De rechter merkte op dat de verdachte geen vaste verblijfplaats heeft en wees het verzoek af. Hij wordt verdacht van beroving.

De verdachte is een Braziliaan, maar woont al achttien jaren in Suriname. De raadsman meent dat de getuigen de verdachte niet aan opvallende kenmerken hebben herkend. Volgens de getuigen ging het om een man die kort en slank is en O-benen heeft. De advocaat merkte op dat veel mannen deze kenmerken hebben. Dat zijn cliënt een kapot oog heeft, bleef onopgemerkt.

De verdachte verklaarde aan de rechter dat hij niet meer zeker is van zijn verblijfplaats. De vrouw met wie hij een liefdesrelatie had, heeft hem slechts één keer opgezocht sinds zijn aanhouding. Hij woonde bij haar in en weet nu niet of hij nog welkom zal zijn daar. Karamatali voerde aan dat zijn verblijfplaats niet vast is en dat er vluchtgevaar bestaat. Dus besloot zij dat de verdachte blijft aangehouden. Op 9 december zal het Openbaar Ministerie met de strafeis komen in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May