Zes jaar cel voor doodslag
11 Nov 2013, 22:00
foto


Jose B. (29) verdwijnt voor zes jaren achter de tralies. Hij is door rechter Danielle Karamatali op de rechtszitting maandag veroordeeld voor doodslag. Op 23 april heeft hij zijn slachtoffer door een messteek om het leven gebracht in het district Sipaliwini. Volgens de rechter is er in deze zaak geen sprake van opzet geweest.

Het slachtoffer en de veroordeelde waren op die bewuste dag bezig te borrelen in een bar. Op een gegeven moment bracht het slachtoffer Jose B. een vuistslag aan zijn lip toe. De veroordeelde merkte op dat zijn onderlip gebarsten was en bloedde. Hij werd kwaad en hij verkeerde onder invloed van alcohol. Hij had al 25 pilsjes genuttigd.

De man pakte een mes, achtervolgde het slachtoffer en vroeg hem om rekenschap. Dit maakte het slachtoffer agressiever en Jose B, aarzelde niet om hem in het donker een messteek toe te brengen. Dit gebeurde ruim 30 meters verwijderd van de bar. Hij kon niet zien waar hij het slachtoffer geraakt had en nam de benen.

Omstanders schakelden de politie in. Hij werd aangehouden en schrok toen hij het ontzielde lichaam van het slachtoffer zag. Hij was niet van plan om hem te doden. Het Openbaar Ministerie had acht jaar tegen Jose B. geëist. De rechter achtte opzet echter niet bewezen en week af van de eis.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May