Parmessar zal ontslagprocedure Ramkalup weer inzetten
11 Nov 2013, 18:00
foto
Minister Rabin Parmessar van Openbare Werken


Het ontslag van directeur Rajkumar Ramkalup van de Wegenautoriteit zal op de juiste wijze moeten plaatsvinden. Een verdere samenwerking tussen de directeur, de raad van toezicht en het ministerie van Openbare Werken, zit er niet in. Volgens de rechter is de werkrelatie behoorlijk verstoord. In het vonnis stelt de rechter dat voor nu Ramkalup nog wel in functie blijft en als zodanig moet worden uitbetaald, totdat zijn ontslagaanvraag op een juiste manier is geschied.

“Het ministerie zal indachtig het vonnis van de rechter zeker vervolgstappen ondernemen. Die vervolgstappen zullen hem binnen afzienbare tijd op een rechtens relevante wijze kenbaar worden gemaakt”, zegt minister Rabin Parmessar van Openbare Werken aan Starnieuws. Volgens Parmessar wordt in het vonnis nergens gesproken over een afkoopregeling of dat met Ramkalup daarover onderhandeld moet worden.

Wettelijke bepalingen naleven
Parmessar wijst er ook op dat het helemaal geen keus is van Ramkalup om niet aan het werk te verschijnen omdat de werksfeer behoorlijk is verpest. In het vonnis besluit rechter Alida Johanns de eis van Ramkalup om normaal op het werk te verschijnen niet in te willigen, omdat zij constateert dat zowel de raad van bestuur van de Wegenautoriteit als de minister van OW geen vertrouwen meer in hem hebben.

Zoals uit het vonnis blijkt, vindt de rechter dat de ontslagaanvraag eerst de raad van ministers moet passeren en dat de regels van het ontslagdecreet moeten worden nageleefd. Omdat volgens haar niet de juiste wettelijke procedure is gevolgd bij het ontslag van Ramkalup, is hij dus officieel nog in functie en zijn salaris moet normaal worden uitbetaald.

U kunt het vonnis van de rechter hier downloaden.
pdf-icon.gif Vonnis_rechter.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May