Kapitein Makosi tikt dc Miranda op de vingers
11 Nov 2013, 06:00
foto
Kapitein Ronald Makosi van Powakka met zijn bestuur.


Districtscommissaris Jerry Miranda is onbevoegd zich te mengen in de interne problematiek in Powakka, zegt kapitein Ronald Makosi. “Het kan er bij ons niet in dat terwijl wij zaterdag in een interne dorpsvergadering bezig zijn zaken te bespreken, de dc ons de les dacht voor te komen lezen.”

Een groep dorpelingen van Powakka heeft haar beklag gedaan bij de dc dat zij het niet eens is met het beleid van het bestuur Makosi. De fout die de dc heeft gemaakt, zegt kapitein Makosi, is om slechts deze groep aan te horen zonder het bestuur uit te nodigen om hem te informeren. “Ambtenaren van de bestuursdienst, waaronder de dc’s, moeten leren dat zij eerst door de dorpsbesturen moeten worden uitgenodigd om zulke interne vergaderingen bij te wonen en het woord te voeren,” stelt de kapitein duidelijk.

Ook heeft hij aanstoot genomen op de wijze waarop dc Miranda zich heeft geuit alsof het bestuur verplicht was hem te ontvangen en hem het woord te laten voeren tot de aanwezigen. “Het was een zeer dictatoriale opstelling. Ik maakte dc Miranda op een nette manier duidelijk dat ik met mijn mensen aan het vergaderen was,” zegt een duidelijk verstoorde kapitein Makosi. “Hij zei vergader maar met je mensen, ik vergader een andere dag wel met mijn mensen.” Het dorpshoofd betreurt deze houding van de dc en vindt die niet bevorderlijk voor de eenheid binnen de gemeenschap. Volgens Makosi heeft de dc hetzelfde gedrag al eerder in andere dorpen tentoongesteld. “Dc Miranda probeert steeds tweedracht te zaaien binnen de Indiaanse dorpen in zijn district en wel ten eigen voordeel.”

Kapitein Makosi ziet graag dat de dc zijn gemaakte beloftes aan Powakka nakomt, in plaats van zulk gedrag te vertonen. De binnenwegen van het dorp zijn tot nu toe niet hersteld, de sanitaire voorzieningen van het gemeenschapshuis zijn nog niet in orde en de wachthuisjes zijn ook nog niet geplaatst. “Het moet duidelijk zijn dat terwijl onze president zijn best doet om de meest belangrijke basisvoorzieningen voor Powakka in orde brengen, dc Miranda het totaal niet begrijpt en juist stagnerend werkt.” Het dorpshoofd begrijpt de houding van de dc niet en zegt dat hij juist een goede samenwerking met hem wil hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May