Filippijnen worstelt met distributie noodhulp
10 Nov 2013, 20:00
foto
Er wordt gevreesd voor het leven van tienduizend mensen in Tacloban als gevolg van tyfoon Haiyan. Veel overlevenden ontberen schoon water, elektriciteit of voedsel. (Foto: Reuters)


De autoriteiten in de Filippijnen hebben moeite om hulp te brengen naar een aantal gebieden die het zwaarst getroffen zijn door tyfoon Haiyan. Het gaat om één van de dodelijkste stormen die het land ooit heeft getroffen.

Haiyan kwam aan land in de stad Tacloban waar het dodental alleen al op 10.000 wordt geschat. Op andere plaatsen zouden honderden anderen zijn omgekomen. Honderdduizenden zijn ontheemd. De tyfoon heeft woningen, scholen en een luchthaven in Tacloban met de grond gelijk gemaakt.

Hulpverleners moeten nog een aantal steden en dorpen bereiken die geïsoleerd zijn sinds de storm. In veel gebieden is er geen schoon water, geen elektriciteit en weinig eten.

Duizenden militairen zijn ingezet in de rampgebieden en militaire vrachtvliegtuigen brengen noodhulp voorraden naar de gebieden. De reddingswerkers worden gehinderd door puin en beschadigde wegen.

Vietnam bereidt zich nu voor op de tyfoon en heeft in zijn noordelijke provincies meer dan 600.000 mensen geëvacueerd. Verwacht wordt dat de tyfoon maandagochtend zijn aanlanding maakt ten zuiden van Hanoi. Tyfoon Haiyan zal dan duidelijk in sterkte zijn afgenomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May