Lintjesregen voor culturele ontwikkeling
10 Nov 2013, 18:00
foto
Lucien Vriese krijgt de felicitaties van het presidentieel paar. (Foto: Rene Gompers)


"We weten dat u dit niet doet voor een speldje. We zijn ook niet in staat de waardering te geven die u verdient. Dit is wat wij 'libisma fasi' kunnen doen. De echte decoratie komt van de Schepper," sprak president Desi Bouterse de gedecoreerden toe.

In de Congreshal is aan honderdveertig personen hulde gebracht voor hun bijdrage aan de culturele ontwikkeling van Suriname. Deze actie is ondernomen door de commissie Herdenking Jubileumjaar 150 jaar Keti Koti, 140 jaar Hindostaanse en 160 jaar Chinese Immigratie.

De president toonde zich zeer tevreden over de resultaten die de Jubileum commissie heeft geboekt. De commissie is opgericht om de culturele hoogtijdagen landelijk, gezamenlijk en gecoördineerd te gedenken en te vieren. Dit moet bijdragen aan natievorming. Besloten is om burgers te erkennen die een bijdrage leveren aan de natievorming middels cultuur.

De groep gedecoreerden varieerde van artiesten tot academici. Zesenvijftig zijn gehuldigd met een gouden medaille in de Ere Orde van de Palm, twee met een gouden medaille in de Ere Orde van de Gele Ster. Drieënvijftig zijn geslagen tot Ridder in de Ere Orde van de Palm en twee in de Ere Orde van de Gele Ster. Vierentwintig zijn benoemd tot officier in de Ere Orde van Palm, negen tot Commandeur in de Ere Orde van de Palm. Twee zijn benoemd tot Groot Officier in de Ere Orde van de Palm en evenveel tot Groot Officier in de Ere Orde van de Gele Ster.

Astrid Belliot die namens de gedecoreerden een dankwoord uitbracht, zei dat ze het eens was met de president over waar de 'echte' decoratie vandaan komt. "Maar het is wel prettig om erkend te worden. De onderscheidingen ervaren wij als bemoediging om harder te werken aan de ontwikkeling van Suriname."


Rene Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May