SV Notch bezorgt IMT eerste klap
10 Nov 2013, 02:00

Semikampioen SV Notch heeft de regerend kampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) in het Ronnie Brunswijkstadion, zaterdag de eerste klap uitgedeeld in de jonge hoofdklasse competitie van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB). De strijd werd al beslist in de eerste helft door Galgyto Talea. Het werd na 90 minuten spelen in het Ronnie Brunswijk Stadion 1-0 voor Notch.

Het is de eerste nederlaag voor IMT die een reeks van ongeslagen wedstrijden achter de rug heeft. De landskampioen domineerde haast de hele wedstrijd door, maar tot doelpunten kwam zij niet. Notch richtte zich meer op counteraanvallen. Vroeg in de eerste helft werd Rocky Kaise van Notch uit een counter goed aangespeeld door Joel Martinus. Doelman Obrendo Huiswoud was genoodzaakt in te grijpen, maar beging een overtreding binnen het strafschopgebied. Dit resulteerde in een penalty. Galgyto Talea nam deze penalty, echter werd zijn inzet gestopt door Huiswoud. Uit de rebound die hierop volgde schoot hij feilloos in.

Amaktie ‘Kabel’ Maasie die pas terugkeerde in de basis bij IMT en nog scoorde tegen Robinhood, had niet zijn beste dag. Hij verprutste enkele goede scoringskansen. De tweede helft leverde haast hetzelfde spelbeeld op. De achterhoede van Notch bleef het been stijf houden. Ook de verassing van de dag namelijk Hugo Daniel ex-keeper van IMT die onder de lat stond voor Notch, verrichtte een voortreffelijke job. Giovanni Waal en Emilio Limon van IMT hadden niet hun beste dag. Notch kreeg halverwege de tweede helft zelfs de kans om de score te verhogen maar Milton ‘Epa’ Pinas schoot uit een schone kans, hoog over het doel.

IMT bracht meer snelheid in de strijd toen Jungelo Brunswijk in de plaats van Maasie in het spel kwam. Er kwam toch geen verandering in de score. IMT blijft met deze stand haken op vier competitie punten uit drie wedstrijden. Notch boekte de eerste overwinning van dit seizoen en heeft eveneens vier competitie punten.