SZF-directie: ‘Voortbestaan SZF in gevaar’
09 Nov 2013, 16:00
foto


“Het is dringend noodzakelijk dat het financieren van de zorg door het Staatsziekenfonds (SZF) structureel wordt geordend. Het is onverantwoord en ongezond om op deze los-vaste wijze door te gaan,” luidt de directie van het SZF wederom de alarmbel.

De tarieven zijn al zeven jaren niet aangepast, de relatie met de dienstverleners staat onder behoorlijke druk, somt de directie op. “Dit is niet goed voor het SZF, de samenleving en de dienstverleners.” Bestuur, directie en staf van het SZF wijzen er nadrukkelijk op dat het voortbestaan van het fonds in gevaar is. “Met de tariefaanpassingen van alle disciplines zonder toevoeging van de extra benodigde financiële middelen c.q. aanpassing van het Premiebesluit is het voortbestaan van het SZF in gevaar.”

Zolang het Premiebesluit niet gewijzigd is, kan het fonds overwegen om gebruikmakend van artikel 26 uit het decreet C-8, renteloze voorschotten aan te vragen bij de Staat. “Als aan deze verzoeken om renteloze voorschotten echter geen gehoor wordt gegeven, zal het SZF noodgedwongen tot pakketreductie moeten overgaan in de richting van het basiszorgpakket van Self Reliance.”

In augustus 2013 hebben het fonds en het ministerie van Financiën overeenstemming bereikt over het werkgeversaandeel van gepensioneerden en de juiste basis waarop de premie van de landsdienaren is gebaseerd. Het fonds wijst erop dat deze afspraak nog niet is nageleefd. Het SZF ontvangt “slechts 4% van het totaal dat aan pensioenen wordt uitgekeerd, terwijl dit 9% moet zijn.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May