Integraal kinderbeschermingsnetwerk in de maak
09 Nov 2013, 08:00
foto
Minister Alice Amafo in een geanimeerd gesprek tijdens de informatiebijeenkomst.


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting voert met ondersteuning van Unicef, het project 'Mapping Child Protection Systeem' uit. Het doel is, het in kaart brengen van het bestaande systeem dat bescherming biedt aan kinderen en jeugdigen. De werking van het systeem voor de kinderen die hiermee in aanraking komen, wordt onderzocht.

Dit project is gestart in januari dit jaar. Nu is er een stuurgroep in het leven geroepen waarin zitting hebben vertegenwoordigers van verschillende ministeries die betrokken zijn bij het kinder- en jeugdwerk. Er is vrijdag een informatie bijeenkomst gehouden voor alle betrokkenen in de Lalla Rookhballroom. Minister Alice Amafo zei dat haar departement medeverantwoordelijk is voor kinderbescherming en het voorzien in goede begeleiding. “In het belang van een goede dienstverlening is het in kaart brengen van bestaande diensten, wetten en regelgeving van eminent belang", stelde Amafo.

Volgens minister Amafo is dit project opgedeeld in twee fasen. De eerste fase is al succesvol afgerond door de aangetrokken consultant. Voor een geïntegreerde aanpak van de kinderbescherming is er een toolkit, gebaseerd op internationale standaarden. Voorts zijn in de eerste fase vijf ministeries die betrokken zijn in deze geïntegreerde aanpak en de diensten die betrekking hebben op kinderbescherming, in kaart gebracht. De stuurgroep met vertegenwoordigers van de verschillende ministerie is ook in deze fase bereikt. In fase twee zal de toolkit ingevuld worden aan de hand van de Surinaamse situatie. Amafo is ervan overtuigd dat door versterking van de onderlinge samenwerking en met ondersteuning van de organisaties, er op korte termijn effectiever gewerkt kan worden aan de preventie en de terugdringing van geweld tegen kinderen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May