Drie gearresteerd voor mensenhandel op goudveld
09 Nov 2013, 00:00
foto


De Anti Terreur Eenheid (ATE) van het Korps Politie Suriname heeft drie personen aangehouden voor mensensmokkel en deelname aan een criminele organisatie. Een Guyanese vader deed in zijn land aangifte van vermissing van zijn 15-jarige dochter, drie weken terug. Hij kwam achter de informatie dat de tiener in de goudvelden in het Lawa-gebied in een bordeel is gesignaleerd. Er is contact gemaakt met het Openbaar Ministerie.

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden zegt aan Starnieuws dat de politie op onderzoek uit is gegaan. In het bordeel is het meisje aangetroffen. Zij werd gedwongen tot prostitutie. Ook twee andere jeugdige Guyanese meisjes moesten tegen hun wil seks hebben met mannen. Twee andere meisjes die ook slachtoffer zijn, waren niet in het bordeel toen de politie-eenheid ter plekke was.

Aanhouding en vervolging
De politie heeft de bordeelhoudster die de Guyanese nationaliteit heeft, een landgenoot van haar en een Surinaamse man die als bodyguard fungeerde, aangehouden. Naarden zegt dat de meisjes verklaard hebben dat ze onder valse voorwendsels door de vrouw naar Suriname zijn gelokt. De vrouw had de meisjes beloofd dat zij als verkoopster zouden werken.

Naarden deelt mee dat de meisjes gedwongen werden om hun lichaam te verkopen. Het geld werd afgepakt door de verdachten. Intussen hebben de twee meisjes die niet binnen waren, ook contact gemaakt met de politie. Naarden zegt dat de eenheid al vertrokken was, maar zondag terugkeert naar het gebied. De verdachten zullen hier worden berecht. De zaak wordt overgedragen aan de Trafficking in person afdeling ('TIP-unit'), die in mensenhandel is gespecialiseerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May