Jogi vraagt opheldering over contract US$ 15 miljoen van TAS
08 Nov 2013, 06:00
foto
Assembleelid Mahinder Jogi


Parlementariër Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) heeft donderdagavond de regering duidelijkheid gevraagd over een contract tussen de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS) en een buitenlandse maatschappij. Het bedrijf IMS zal volgens Jogi voor ongeveer US$ 15 miljoen communicatie apparatuur leveren aan de TAS waardoor buitenlandse gesprekken gemonitord kunnen worden.

Jogi kreeg echter geen antwoord op zijn vraag. President Bouterse zei wel dat de vakminister (Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme) hierop zal ingaan. Jogi zegt na de vergadering aan Starnieuws dat het beter zou zijn geweest als de regering meteen was ingegaan op deze kwestie. Hiermee zou alle ‘ruis’ rond deze kwestie worden weggewerkt.

De parlementariër wil ook weten als naar aanleiding van deze deal tussen de TAS en IMS, het betekent dat er een verhoging van gesprekstarieven voor het telefoonverkeer zal plaatsvinden. Volgens zijn informatie kan de apparatuur veel goedkoper geleverd worden. Hij hoopt niet dat zich hier een soortgelijk geval als met Surishopping aan het ontwikkelen is. De oppositie is ook niet tevreden over de antwoorden die gegeven zijn over Surishopping. Er is om meer documentatie gevraagd van vicepresident Robert Ameerali.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May