Agent gehoord over in beslag genomen documenten Surpostzaak
08 Nov 2013, 04:00
foto


Een agent werd gehoord in de Surpostzaak op de rechtszitting donderdag. Advocaat Stanley Marica vond het belangrijk om de politieman te horen in het belang van zijn cliënt Carlo Godliep. Volgens de raadsman zijn er ook documenten die de onschuld van zijn cliënt zouden kunnen bewijzen, maar die zijn niet teruggevonden.

De agent nam op 14 november 2011 een aantal tassen met documenten in de woning van Godliep in beslag. Marica vond dat er een strookje zou moeten zijn opgemaakt, waaruit zou moeten blijken welke documenten in beslag genomen waren bij zijn cliënt. De raadsman voerde aan dat niet alle documenten vermeld staan op het strookje. Volgens de politieman heeft hij het strookje met de in beslag genomen documenten al afgestaan aan de verdachte.

Tegen de drie verdachten Carlo Godliep, Steve Ravenberg (ex-directieleden) en ex-douaneambtenaar Oemar Kariman is geëist respectievelijk een straf van 18, 10 en 6 maanden met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Godliep en Ravenberg zijn op verzoek van hun advocaten, op 3 mei 2012 voorlopig in vrijheid gesteld. Kariman is sedert 7 april 2012 op vrije voeten. De verdachten zaten vanaf medio november in voorarrest. Het drietal wordt verdacht van verduistering, oplichting, valsheid in geschrifte en overtreding van de wet 'Money Laundering'. Er waren gelden overgemaakt uit het buitenland. De lokale banken hebben de mensen uitbetaald, maar het geld werd niet ontvangen door Surpost. Op 21 november wordt deze zaak verder behandeld en zal een andere politieman gehoord worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May