Wijzigen vuilophaaltijden geslaagde actie
07 Nov 2013, 05:00
foto


Het wijzigen van de vuilophaaltijden door het ministerie van Openbare Werken (OW) is een geslaagde actie gebleken. OW-minister Rabin Parmessar heeft de aannemers die belast zijn met de vuilophaal, op zijn departement ontvangen voor een evaluatie. Sinds 7 oktober wordt het vuil in de avonduren opgehaald in plaats van overdag.

Directeur Siegfried Wolff van Openbaar Groen, Mark Rommy van Civieltechnische Werken en de districtscommissarissen Mike Nerkust van Paramaribo Zuid-west en Mohamed Kasto van Paramaribo Noord-oost, zaten aan bij de evaluatiebespreking.

Probleempunten
Enkele aandachtspunten, zoals het laat aanbieden van het huisvuil en de slechte straatverlichting in bepaalde woonwijken, kwamen ook naar voren. Echter lieten contractanten weten tevreden te zijn met de veranderde ophaalmethode. Minder prettig aan te horen was dat arbeiders in de buurten Ephraimzegen en de Boerbuiten worden uitgescholden en/of bekogeld. Arbeiders raakten daarnaast ook gewond door scherpe voorwerpen, die in vuilzakken worden gedaan.

Op de samenleving wordt een beroep gedaan de volle medewerking te verlenen om geen scherpe voorwerpen in de zakken te plaatsen. Ook moeten de vuilophaaldagen en de tijden goed in de gaten worden gehouden. De minister liet weten een goed gesprek gehad te hebben met de Kamer van Koophanden en Fabrieken over onder andere het plaatsen van vuiltonnen bij winkels. Binnenkort zal er een gesprek komen met het ministerie van Handel en Industrie, meldt de voorlichting van OW.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May