Geen zwaar materieel via Kennedy- en Meursweg
06 Nov 2013, 22:30
foto
Deze zwaar beladen houttrucks mogen niet over de Kennedyweg en de Meursweg rijden. (Foto: BIC-Para)


De Kennedy- en de Meursweg zijn afgesloten voor zwaar materiaal en beladen houttrucks met een laadvermogen boven 6-ton. De districtscommissaris van Para, Jerry Miranda, heeft deze maatregel van het ministerie van Openbare Werken, afgelopen weekend meegedeeld aan houttransporteurs.

Zwaar materieel uit het zuiden wordt via de rijweg richting Kraka omgeleid naar de Afobakaweg. Transporteurs van zand en andersoortig materiaal zullen op kort termijn ook geen gebruik meer mogen maken van deze weg. De politie is belast met het toezien op de navolging van deze maatregel. De regel geldt ook voor transporteurs uit Brokopondo, die de gewoonte hadden om via de rijweg naar Kraka richting Kennedyweg te rijden.

Ontheffingstoestemming
Transporteurs met een laadvermogen boven 6-ton dienen ook een ontheffingstoestemming van het commissariaat te hebben om te gaan op de weg naar West Suriname. Deze ontheffingsbewijzen kunnen tijdens kantooruren gehaald worden op het commissariaat. Het ‘sLands Bos Beheer (LBB) zal op de controlepost te Pikin Saron gevestigd zijn voor de controle op het in bezit zijn van ontheffingstoestemmingen.

De rijweg naar Kraka- en Afobakaweg zijn vanwege hun asdruk berekend voor zwaar transport en hebben ook mindere verkeersintensiteit. De Kennedyweg heeft een lichtere asdruk en wordt druk bereden. Deze weg vertoont steeds weer verzakkingen vanwege de zware voertuigen met grote ladingen ver boven de maximale asdruk. Middels aanwijzingsborden kan het zwaar verkeer de nieuwe verplichte route volgen, meldt het BIC-Para.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May