Kabouter eerste ‘buit’ gouden tip
06 Nov 2013, 13:38
foto
Pearl Morgenstond alias Kabouter


Pearl Morgenstond alias Kabouter is vanmorgen aangehouden aan de Kronenburgweg te Santo Dorp. Hij bevond zich in zijn ouderlijk huis. De politie zegt dat hun anonieme gouden tip heeft gewerkt en de eerste ‘buit’ binnen is. De gouden tip levert de anonieme tipgever SRD 5.000 op.

De politie voorlichting meldt dat het feit dat Kabouter bij zijn ouderlijk huis is aangetroffen, geen strafbaar feit oplevert voor zijn aan- en bloedverwanten. Volgens de wet zijn aan- en bloedverwanten namelijk niet verplicht mee te werken aan de aanhouding van hun directe familieleden.

Morgenstond, die een gevangenisstraf van 14 jaar moet uitzitten, zag kans om op 29 april te ontvluchten uit het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij was in het ziekenhuis onder bewaking van een penitentiair ambtenaar. Morgenstond is schuldig bevonden aan de roof van en moord op Armand Overeem op 9 juni 2011. Overeem zat in een bar aan de Nieuwe Charlesburg te borrelen toen Morgenstond hem neerschoot en zijn gouden halsketting stal.

Intussen is de ontsnapte veroordeelde Guyanees Persaud op de politie ‘most wanted’ lijst geplaatst. Persaud is vorige week veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf en was opgesloten in het cellenhuis te Santo Dorp in afwachting op zijn plaatsing in een gevangenis. Hij is schuldig bevonden aan zeeroof. Samen met hem zijn ook Blijd en Kromokarijo gisteravond uit het cellenhuis ontvlucht. Blijd zit vast voor opzettelijke brandstichting, terwijl Kromokarijo is opgepakt voor roof. De drie ontvluchte criminelen hebben de spijlen van de cel doorgezaagd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May