China en Louiseschool knopen vriendschapsband aan
06 Nov 2013, 18:00
foto
Ambassadeur Yang Zigang overhandigt giften aan de schoolleider van de Louise school, Edith Lamsberg. (Foto: Raoul Lith)


De Chinese ambassadeur Yang Zigang heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de Sint Louiseschool. Hiermee wil de ambassadeur de vriendschapsbanden tussen China en Suriname verder verstevigen. De beste manier om te communiceren is door persoonlijk contact te hebben met mensen. ”De sleutel is, de jeugd van onze landen contact met elkaar te laten maken. Door regulier contact te hebben met elkaar, zal een manier gevonden moeten worden voor informatie uitwisseling.

De leerlingen van de school zullen uitgenodigd worden op de ambassade voor vakantie activiteiten. Dan kunnen ze kennismaken met de verschillende culturen, gewoontes en tradities van China. Ook zal de mogelijkheid worden nagegaan voor een filmactiviteit op school of op de ambassade.

Er is een geste gedaan die bestond uit twee computers, drie tablets, een collectie geschiedenis boeken en een aantal tassen. Schoolleider Edith Lamsberg zegt dat het contact is gelegd via een ouder van een oud-leerling. “Hij zei dat de ambassade op zoek was naar een partner. Toen de gelegenheid zich aanbood heb ik die direct aangegrepen, zo een kans laat je toch niet voorbij gaan”, legt ze uit. "Deze vriendschapsband houdt niet alleen in dat je het land geografisch moet kennen. Maar je leert de culturele normen en waarden van elkaar kennen en respecteren".

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May